© 2012 . All rights reserved.

Gezichtsverlies Facebook of heeft de belegger z’n ware gezicht laten zien?

Facebook

Wat is nu het echte probleem, Facebook die probeert te maximaliseren of de beleggers die daarin meegaan. Denk dat de beleggers het grootste probleem zijn, want zij zijn uit op snelle winsten.
Ze vinden zichzelf vaak superieur aan de andere beleggers, want die snappen het natuurlijk niet. Zij hebben niet zoveel kennis en informatie. De crux is echter dat ze niet zonder elkaar kunnen. Slimme en minder slimme beleggers heb je nodig om dynamiek in het aandeel te houden.

Iedereen heeft baat bij de illusie dat Facebook veel waard is en blijft. Op zichzelf vertegenwoordigd Facebook op dit moment natuurlijk ook een enorme waarde, maar wat is een reële prijs voor het aandeel. Denk dat niemand echt baat heeft bij een reële prijs, want dan zou er weinig beweging zitten in het aandeel.

Een relatief hoge introductieprijs suggereert een grootte overvraag, dat geeft voeding aan het idee dat het aandeel zeer gewild is. Dit stimuleert de belegger om een graantje mee te pikken. Een te lage prijs schept ook weer verwachtingen over de te behalen koerswinsten, wat de vraag op haar beurt ook weer stimuleert. Zolang er geen reële prijs te bepalen is, zorgt de interpretatie van de belegger voor een structurele onbalans. Nu zorgt deze onbalans ervoor dat er altijd beweging blijft in het aandeel. Laat dit nu de core business van de banken te zijn. Helaas is het zo dat zowel de slimme als niet slimme beleggers uiteindelijk altijd het verlies absorberen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.