© 2012 . All rights reserved.

Hoe kan een organisatiecockpit u helpen om succesvoller te worden?

Wat heeft de cockpit van de Airbus A380 te maken met uw organisatie? Niet veel zult u wellicht denken, toch zijn er heel veel parallellen met uw organisatie.

Een gezagvoerder heeft per slot van rekening ook de verantwoordelijkheid voor het volbrengen van een duidelijke opdracht met einddoel. Daarbij beschikt hij over de meest moderne technologie die er beschikbaar is om hem te helpen het gewenste einddoel te bereiken. Hij is daarnaast goed opgeleid en weet wat zijn vliegtuig kan en hoe het zich houdt op moeilijke momenten.

Voor zijn vertrek bereidt hij zich goed voor samen met zijn teamleden om alle mogelijke zaken die invloed hebben op de reis te bespreken en de benodigde voorzorgsmaatregelen te nemen. De (nood)scenario’s zijn van te voren bedacht en doorgesproken met de teamleden. Iedereen kent zijn taak en de reis kan beginnen. U zult in uw bedrijf dit ook op dergelijk manier doen.

En zoals het gaat, gebeuren er onderweg altijd dingen die dreigen u van het einddoel af te houden. Wanneer u dat tijdig opmerkt, is het vaak een kwestie van een beetje bijsturen. De crux zit hem in het tijdig signaleren van afwijkingen, welke het behalen van het einddoel in gevaar brengt. Vaak wanneer u het te laat opmerkt zijn de noodzakelijke maatregelen drastischer. Dit betekent dat u dus heel goed moet weten, hoe de reis dient te verlopen, welke zaken er cruciaal zijn om de reis succesvol te volbrengen en dit dan ook goed borgt. Door de juiste kleine set aan indicatoren (organisatiecockpit), bent u in staat om zaken die uit de pas dreigen te lopen tijdig op te merken, waardoor u dan nog op tijd kunt bijsturen.

Ter illustratie, als de gezagvoerder te laat ingrijpt wanneer hij te ver uit koers is zal het meer kerosine kosten en de reis langer duren. Resultaat; ontevreden klanten en een directie die de kosten ziet oplopen.

En vroeg of laat komen wij allemaal ongewild in een storm terecht, dus is het belangrijk dat u de zaken goed op orde heeft.

EverythingMoves kan u helpen een organisatiecockpit concept in uw organisatie te implementeren. Voor meer informatie gebruik het, contactformulier

Geef een antwoord

Your email address will not be published.