De essentie van informatievoorziening

Herkent u dat ook; medewerkers die wel veel met elkaar spreken maar weinig echt communiceren. Medewerkers die erg druk zijn met van alles en nog wat, maar waarvan u het idee heeft dat ze niet echt effectief bezig zijn.

Want wat is nu eigenlijk echt belangrijk voor de medewerkers? En hoe zorgt u ervoor dat de medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat de bedrijfsdoelstellingen zo effectief mogelijk worden gehaald. Duidelijke doelen helpen medewerkers met een grote mate van vrijheid om hun taken zo effectief mogelijk uit te voeren.

In die zin draait informatievoorziening in feite maar om één ding. Zorgen dat iedereen in de waardeketen de juiste informatie op het juiste moment krijgt, zodat hij of zij haar primaire taak waarin men toegevoegde waarde heeft excellent kan uitoefenen. Deze relevante informatie moet continue verrijkt en teruggekoppeld worden binnen het primaire ketenproces. Doordat de informatie continue met een vast ritme wordt rond gepompt ontstaat er een ‘organisatie-hartslag’ waardoor iedereen dezelfde druk ervaart.

Hiervoor zijn in de markt excellente oplossingen, zoals Product life cycle en Workflow management systemen. Daarnaast kan bv. een Organisatiecockpit ervoor zorgen dat de medewerkers weten wat er echt toe doet en daardoor in staat zijn om daarin continue verbeterslagen te maken.

EverythingMoves kan u helpen om de juiste afwegingen hierin te maken en samen met u de best passend oplossing te selecteren en te implementeren. Voor een vrijblijvend gesprek, gebruik het: contactformulier 

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.