© 2012 . All rights reserved.

De geschiedenis van het internet in 2050

De geschiedenis van het internet in 2050

Toen aan het eind van de vorige eeuw internet z’n intrede deed waren veel mensen bang, dat dit de wereld drastisch zou veranderen. Terecht, want wie kan zich nu nog een universum voorstellen waarin wij niet op elk moment alles zien en weten.

Voor de huidige generatie is internet zoals zuurstof, je kunt niet meer zonder. Ze weten dan ook niet beter dat het overal en vrij verkrijgbaar is.

In 2020 werd de leerplicht omgezet tot het besteden van een aantal verplichte uren per week voor het volgen van lessen via het web. De lesstof werd online behandeld en in de bovenhoek was de docent duidelijk aanwezig.

En wat is het nu toch plezierig dat je alleen nog maar leuke dingen hoeft te doen. Je inmiddels niet meer naar school hoeft, want alle mogelijke kennis zit tegenwoordig in een chip zo groot als een waterdruppel die nabij je hersenen continue online geüpdatet wordt. Zo heb je continue alle informatie en kennis die er wereldwijd verkrijgbaar is en krijgt je het beste scenario door wat in elke situatie het meest optimaal is.

En wie slaapt er tegenwoordig nog 8 uur, de sleep-reducer brengt dat terug naar 30 minuten per dag.

Wat is het toch fijn dat je niet meer hoeft na te denken over je consumptie, want de systemen kennen exact de primaire behoeften, je voorkeuren en je smaak. Uit je agenda, die zelf een afspraak heeft gepland met familie en vrienden op een moment dat iedereen kan en het weer uitstekend is, ziet het systeem dat er extra zaken moet worden ingekocht en op het gewenste moment wordt afgeleverd in je eigen (koel)kast.

Net als veel andere zaken, die worden geleverd op het moment dat je het nodig hebt en daarna eventueel weer opgehaald worden, want waarom zou je een maand lang op dezelfde bank blijven zitten, als je voor minder elke maand weer een mooiere kunt krijgen. Je maakt een foto of zegt tegen jezelf wat je zoekt en je krijgt direct alle mogelijkheden die voor jou het meest gunstig zijn. Zo betaal je nooit teveel en krijg je exact het zoals jij het wenst.

Je kunt je toch niet meer voorstellen dat je vroeger moest kiezen uit honderden webshops en winkels, die allemaal dezelfde of soortgelijke producten voor te hoge prijzen verkochten, met personeel wat weinig tot niets wist van de producten en het eigenlijk ook allemaal niet echt interesseerde. Nu is dat veel eenvoudiger, want het wordt op maat samengesteld voor jou, zonder dat daar iemand aan te past komt. De kwaliteit is gegarandeerd, want een fout overleefd het betreffende bedrijf niet meer.

Heel vroeger had je stad- en winkelcentra om te shoppen, nu ga je naar een foodcourt om samen te zijn met je soortgenoten om gezellig te eten en drinken. Natuurlijk is dit de mogelijkheid om te laten zien hoe goed het met je gaat. Is ook niet gek dat Facebook rond 2015 niet meer cool was, want niemand geloofde nog wat daar allemaal werd verteld of te zien was. Wat dat aangaat is het nu zo dat je je familie en vrienden live meekijken als je dat wenst.

 

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.